Eerlijke geluidsweergave

Etalon Acoustics is opgericht door László Salay die zijn sporen heeft verdiend met de ontwikkeling van microfoons bij Brüel & Kjaer (nu DPA Microphones) en elementen bij Ortofon.

pianoLászló is een gevoelige man die als kind klassieke muziek met de paplepel kreeg ingegoten. Door zijn gevoeligheid stoorde hij zich aan de slechte kwaliteit van muzikale reproducties. Uit onvrede is Etalon Acoustics ontstaan. Onder deze paraplu ontwerpt en fabriceert László zowel actieve elektronica als luidsprekers. Daarnaast heeft hij onder zijn eigen label Sonophil meerdere hoogstaande opnames gemaakt en CD’s uitgebracht.

De ontwerpmethode van László heeft niets te maken met gangbare technieken. Etalon producten worden niet op specificatie ontwikkeld maar op gehoor. De reden hiervoor, is dat de huidige meetmethodes niets zeggen over de uiteindelijke kwaliteit van de muzikale reproductie. Er worden dan ook geen uitgebreide specificaties vermeld. Luisteren en daar naar oordelen is het motto.

Een Etalon geluidsset is geen mooimaker. Door de hoge resolutie en snelheid van Etalon-apparatuur worden verschillen tussen goede en minder goede opnames duidelijk. De reproductie is neutraal, zonder kleuring, zonder een sausje.

Een juiste voorlichting

Vertegenwoordigers van Etalon zijn met zorg geselecteerd en worden geacht dezelfde muzikaliteit na te streven. Belangrijk zijn een eerlijke voorlichting en begeleiding om bij de klant tot een maximaal resultaat te komen. De mogelijkheid bestaat dan ook om de apparatuur thuis in de eigen luisterruimte te beluisteren.

Exclusiviteit

Alle producten worden met de hand vervaardigd in Hongarije. Door de toepassing van materialen waaronder hout, glas en metaal ontstaat een duurzaam product met een warme uitstraling in plaats van een technische look. Daarnaast heeft de klant een grote vrijheid in de keuze van de hout- en lakafwerking. Zo is het mogelijk om de voorkant van een luidspreker in een RAL-kleur te laten spuiten en de overige kanten te voorzien van een houtfineer naar keuze.

XFI audioshow 2018

Ook dit jaar is Etalon aanwezig op de audioshow van Nederland op zaterdag 22 en zondag 23 september in hotel Koningshof te Veldhoven. Klik Etalon X-FI line-up voor de line-up van de apparatuur die wij demonstreren. Neem gerust eigen muziek mee!